Kändisar som gärna delar med sig!

Visst lever många av våra stora kändisar ett liv i lyx och flärd många gånger. Lyxiga kläder, bilar och hus är saker som många gärna unnar sig så ofta det bara går. Trots all välfärd finns det ändå flertalet celebriteter som faktiskt skänker mycket pengar till olika välgörenhetsorganisationer runt om i världen. Stjärnor som Angelina Jolie , Brad Pitt, Sandra Bullock och Nicolas Cage är bara några av alla kändisar som valt att donera både tid och pengar till välgörenhet. Vi vill ge en extra eloge till några av de fantastiska stjärnor som valt att ge en del av sin förmögenhet till välgörande ändamål. Ta en titt på om din favorit är med på listan!
Angelina Jolie och Brad Pitt. Ett av våra mest givmilda Kändispar är utan tvekan Brangelinas. Varje år donerar dessa två nästan tio miljoner dollar till olika välgörenhetsprojekt runt om i världen. Angelina har sedan 2001 åkt runt till flera världsdelar för att själv se med egna ögon var hjälpen behövs som mest. Paret grundade The Jolie-Pitt Foundation 2006 och dess syfte är att hjälpa katastrofdrabbade områden och att bistå fattiga länder.
Nicolas Cage har länge stöttat Amnestys arbete för mänskliga rättigheter. Han har donerat över två miljoner dollar för att hjälpa barn som har arbetat som soldater och han stöttade även offren i orkanen Katrina som härjade i New Orleans i USA med en miljon dollar.
Ben Affleck har arbetat med många olika välgörenhetsprojekt och har framförallt lagt ner mycket tid på att få människor i USA att rösta. Han har stöttat många projekt för att hjälpa fattiga barn och för att stödja homosexuella. Ben är en generös kille!
Artisten Bono har arbetat med välgörenhet sedan 1986. Han har länge stöttat Amnesty och har även investerat över 50.000 dollar i ett projekt som arbetar för att motverka sexuellt utnyttjande.
Madonna är en mycket givmild celebritet. Varje år skänker hon pengar till olika välgörande ändamål runt om i världen. 2006 startade hon även projektet "Raising Malawi", som arbetar med att hjälpa barn i fattiga länder att få vatten och mat, nödvändiga artiklar för att leva samt möjlighet att få gå i skolan.
Oprah Winfrey är den kändisen som har donerat mest pengar till välgörenhet under sina verksamma år. Hon har en egen stiftelse vid namn "Oprah Winfrey foundation" som varje år stöder alltifrån hemlösa djur till skolor för flickor och hjälp vid katastrofer. Oprah Winfrey har donerat över 200 miljoner under sin karriär.
George Clooney har ett stort hjärta som bankar för välgörenhet. Han har länge jobbat för att stoppa alla övertramp gällande de mänskliga rättigheterna i Darfur i Sudan. Han har även grundat organisationen "Not On Our Watch" med sina medspelare i Oceans 11 Don Cheadle, Matt Damon and Brad Pitt. Även deras producent Jerry Weintraub har varit med och finansierat projektet.. Han har skänkt över 100.000 dollar till välgörenhet bara under de senaste åren.
Mel Gibson är helt klart en av våra absolut mest givmilda kändisar. Han har bland annat donerat tio miljoner dollar för att hjälpa svårt sjuka barn med specialbehandling. Han har dessutom skänkt en miljon dollar till offren i Mexicos stora orkan Stan som drog in över landet 2005. Förutom detta har Mel även stöttat flera andra katastrofer med pengar och är involverad i många välgörenhetsprojekt.
Även actionskådisen Jackie Chan är en generös person. Han stödjer bland annat UNICEF, Operation Smile och sin egen Jackie Chan Charitable Foundation. 2008 donerade han bland annat 450 dunjackor till behövande efter att en kraftig snöstorm dragit fram över Kina. Bra gjort Jackie!
Sandra Bullock har skänkt pengar till olika ändamål under sin tid som skådespelerska. Hennes största donation var för att bygga upp en skola som totalförstördes av orkanen Katrina i Nwe Orleans. Hennes arbete hjälpte skolan att kunna öppna igen och hon fick en stjärna i "New Orleans Warren Easton High School Hall of Fame "för sin givmildhet och för sitt arbete.
Bildbyrå: WENN.com
Elton John har en egen stiftelse vid namn "Elton John Foundation". Han anordnar varje år evenemang till förmån för AIDS och HIV smittade runt om i världen. Han har donerat över 125 miljoner dollar till förmån för forskningen inom detta område men han har även donerat pengar till olika fattiga områden runt om i världen. Elton John är en av våra mest generösa kändisar.
Publicerad 23 Feb. 2010 17:00
Vill du dela den här artikeln?
Använd delningsfunktionen i din mobila webbläsare.

mer Hollywood kändisar m.m.

+6
13 Okt. 20:34
1
667

Bildspecial - 5th Annual Baby Ball!

12 Sep. 17:31
2017

Angelina Jolie vill adoptera igen!

Nu har hennes äldsta son Maddox börjat college och stjärnan känner sig redo för ett nytt barn.

+2
3 Sep. 09:34
1330

Kevin Hart svårt skadad efter en bilolycka!

Stjärnan ska ha förts akut till sjukhuset efter en allvarlig bilolycka.