Har du koll på Rihannas 23 tatueringar!?

Rihanna
WENN.com
Rihanna visar upp en del av sina tatueringar när hon hänger runt på stranden i Gdynia.
Hon har också lyckats samla på sig ett helt gäng tatueringar och är uppe i 23 stycken vid det här laget. Häng med så får du koll på var dom sitter, hur de ser ut och vad de betyder……
Rihanna
WENN.com
Rihanna visar upp sin Nefertiti tatueringen på Coachella.
1. På Rihanna vänstra revben återfinns den mytomspunna egyptiska drottningen Nefertiti. Drottningen var en av dåtidens mesta berömda kvinnor och betraktas fortfarande som en ikonisk skönhet. Visst påminner den beskrivningen om Rihanna själv? Det här är inte de enda tatueringarna med egyptisk influens som Rihanna har. Låt oss återkomma till det……

2. Nedanför Nefertiti tatueringen syns en arabisk fras ”Al-Hurria fi Al-Maseeh”, vilket betyder ”frihet genom gud”. I enlighet med hur arabiska skrivs är den här tatueringen skriven från höger till vänster. Det spekuleras kring att stavningen i tatueringen inte är helt korrekt men ingen vet säkert. Den utfördes av en helt okänd tatuerare år 2008. Rihanna barndom var inte lätt och många av hennes tatueringar verkar uttrycka att hon nu funnit styrka och frihet.
Rihanna
WENN.com
Rihanna ger en glimt av hennes egyptiska falk i London
3. På insidan av Rihanna högra ankel stoltserar en egyptisk falk som verkar vara formad som en pistol (Rihanna verkar ha en grej för just pistoltatueringar!). Den är utförd av kändisarnas favorittatuerare Bang Bang. Inspirationen till tatueringen verkar komma ifrån en 2300 år gammal artefakt i form av en falk som finns på Metropolitan Museum of Art i New York.

4. Falktatueringen är imponerande i storlek och döljer Rihanna allra första tatuering, en G-klav och en not.
Rihanna
WENN.com
#rihannas stjärna och "rebelle fleur" tatueringar syns tydligt på väg till en River Island lansering.
5. En av Rihanna mest synliga tatueringar är en fransk fras ”rebelle fleur” (översatt rebell blomma) i skrivstil på vänster sida av halsen. Tatueringen gjordes år 2010 av East Side Ink i New York, förmodligen är det Bang Bang som står bakom. En del menar att frasen är grammatiskt fel och att den egentligen ska skrivas omvänt, dvs ”fleur rebelle” men Rihanna vidhåller att hon vill ha den precis som den är. År 2011 släpptes Rihanna första parfym och den fick namnet ”Reb´l Fleur”.

6. År 2007 skaffade sig Rihanna en liten stjärna på insidan av vänsterörat när hon var i New York. Källor menar att Rihanna skaffade tatueringen när hennes kompis från Barbados var på besök för att bekräfta deras vänskap eller så representerar tatueringen Rihanna väg till stjärna. Som ni ska se gillar Rihanna i alla fall stjärntatueringar!
Rihanna
WENN.com
Rihanna och hennes drakklo tatuering på väg till en nattklubb i South Kensington.
7. Rihanna har tatuerat högerhanden i omgångar. Hon började med att skaffa sig en geometrisk tatuering under en turné på Nya Zeeland år 2008. Tatueringen föreställer en drakklo med små hibiskusblommor som fortsätter uppför handleden. Tatueringen är utförd i traditionell maorisk stil och representerar mana (styrka) och aroha (kärlek). Maorierna använder sig av mejslar och klubbar när de tatuerar (inte nål och bläck) vilket ger huden en känsla av att vara upphöjd. Det är dessutom en mycket smärtsam metod.
Rihanna
WENN.com
Rihanna ger oss en tydlig bild av hennes tatuerade hand.
8. I oktober år 2013 kompletterade Rihanna sin handtatuering under ytterligare ett besök på Nya Zeland. Den här gången var det Inia Taylor, specialiserad på Ta Moko tatueringar, som fick uppdraget. Tatueringen består av linjer och pilsymboler som löper från fingertopparna ända till mitten av höger underarm. Rihanna har inte själv uttalat sig om symboliken med tatueringen men Inia Taylor har antytt att den handlar om en andlig utrensning av ex-pojkvännen Chris Brown.

9. Kort tid efter den senaste tatueringen på Nya Zealand flög Rihanna över Bang Bang till Dominikanska Republiken för att delvis dölja den. Hon verkar inte ha varit helt nöjd med den? Bang Bang gjorde en ny tatuering i en mer feminin hennastil. Den tog hela elva timmar att bli klar med!
Rihanna
WENN.com
Rihanna söta döskalletatuering.
10. På vänster ankel har Rihanna en av få tatueringar som är i färg, den föreställer en döskalle fast med en tjejig touch. Döskallen har nämligen en rosett! Tatueringen gjordes i Miami år 2008, av vem håller Rihanna hemligt.
Rihanna
WENN.com
Rihanna på väg ut från en tatueringsstudio i London. Kolla noggrant så ser ni hennes "Shhh" Tatuering.
11. På höger pekfinger har Rihanna ordet ”Shhh…” förevigat. Självklart sitter den så att den syns om Rihanna för fingret till munnen och vill tysta någon. Den här tatueringen har inspirerat många andra kändisar som kopierat den mer eller mindre rakt av, bland annat Lily Allen och Lindsay Lohan.
Rihanna
WENN.com
Rihanna låter oss skymt "Love" tatueringen på stranden i Gdynia.
12. På vänstra handens långfinger sitter ordet ”Love” i skrivstil. Den syns tex perfekt om Rihanna gör peacetecknet!
Rihanna
WENN.com
Rihanna symbol för fiskarna har en given plats bakom örat.
13. Den andra tatueringen Rihanna skaffade är en symbol för fiskarna, Rihanna stjärntecken, och den sitter precis bakom höger öra. Den här tatueringen gjordes av en känd brasiliansk tatuerare som befann sig i Tokyo samtidigt som Rihanna år 2006. Tur för Rihanna eftersom han egentligen har en väntelista på tre år!
Rihanna
WENN.com
Rihanna lämnar ABC Studios och låter oss ana hennes lilla kors Tatuering.
14. Rihanna har ett litet rött kors på nyckelbenet utfört av Bang Bang i New York. En del menar att korset egentligen visar Rihanna gudlöshet eftersom att korset just är rött. Just kors verkar vare en populär kändistatuering, för att nämna några så pryds både Miley Cyrus och Demi Lovato med kors.
Rihanna
WENN.com
Rihanna ser ståtlig ut med hennes Isis Tatuering under The British Fashion Awards i London.
15. Rihanna har en tatuering modell större på bröstet. Den föreställer den egyptiska gudinnan Isis med Isis vingar som sprider ut sig under brösten. Enligt Rihanna gjorde hon tatueringen till minne av hennes älskade mormor Ciara ”Dolly” Brathwaite. Tatueringen är den perfekta hyllningen eftersom Isis avgudades som den perfekta modern och hustrun.
WENN.com
Rihanna signerar skivor och visar glatt upp de romerska siffrorna på skuldran.
16. År 2008 tatuerades datumet 4.11.1986 in med romerska siffror på Rihanna vänstra skuldra. Det här datumet är Melissa Fordes födelsedag, Melissa är Rihanna allra bästa kompis och manager.
Rihanna
WENN.com
Rihanna under den 57:e Grammy Awards. Ingen kan undgå "Never a Failure, Always a Lesson" på skulderbladet!
17. Precis ovanför bröstet vid högra skulderbladet har Rihanna texten ”Never a Failure, Always a Lesson”. Tatueringen är skriven baklänges i skrivstil och kan alltså läsas först framför en spegel. Rihanna har förklarat att detta alltid har varit ett motto för henne genom livet.
WENN.com
Rihanna vänder nacken till i London och visar upp ett helt gäng stjärnor.
18. Rihanna har ett helt gäng med stjärnor som sträcker sig nedför nacken till höger skulderblad. Till en början satt det bara stjärnor i nacken men Bang Bang utökade tatueringen med flera stjärnor i olika storlekar. Många tror att stjärnorna visar på att önskningar kan slå in.

19. Stjärntatueringen är en av Rihanna mest synliga. En tatuering som man däremot inte ser så ofta är den som sitter ovanför rumpan. Den är skriven på tibetanska och betyder ”älskade”. Rihanna verkar gilla det här med tatueringar på olika språk, förutom tibetanska har hon ord och fraser på franska, engelska, arabiska, sanskrit samt romerska tal och maoriska symboler. Enligt uppgift ska Mark Mahoney från Shamrock Schack i Los Angeles stått vid nålarna.

20. Mark Mahoney ska även ha tatuerat in ”Thug Life” med vitt bläck på Rihanna knogar. Den här tatueringen är en hyllning till kända rapparen TuPac som startade hiphop gruppen Thug Life och hade en Thug Life tatuering över magen. TuPac blev senare mördad.
Rihanna
WENN.com
RihannaRöda mattan. Det är inte ofta man får se hennes pistoltatuering!
21. Rihanna har en liten pistol vid höger sida av bröstkorgen, ditsatt av favorittatueraren Bang Bang. Den här tatueringen tillkom under den turbulenta perioden när det ryktades att Rihanna misshandlades av dåvarande pojkvännen Chris Brown. Rihanna och Bang Bang sägs ha jobbat på den här tatueringen i ungefär ett år innan utformning och plats till slut bestämdes.
Rihanna
WENN.com
Rihanna låter oss se hennes bön under en Barbados Semester.
22. Riha har en bön på sanskrit som sträcker sig över midjan på högersidan. Bönen kommer från Bhagavad-Gita som är ett mytologiskt diktverk på sanskrit. Betydelsen ska vara ”förlåtelse, ärlighet, undertryckande och kontroll” men just Rihanna tatuering ska vara felstavad. Rihanna är inte den enda stjärnan som valt en tatuering på sanskrit utan hon har sällskap av Jessica Alba, Alyssa Milano och David Beckham (just Beckhams tatuering är också felstavad)! Bang Bang ligger bakom den felstavade tatueringen men är fortfarande en av Rihanna favorittatuerare.
Rihanna
WENN.com
Rihanna spexar i Los Angeles och visar upp en glimt av hennes stora kors.
23. Bang Bang fick ett besök av Rihanna igen i januari i år. Hennes hennatatuering på högerhanden kompletterades då med ett stort kors på insidan av handleden. Det här är Rihanna andra kors och det är mycket större och mer utsmyckat än det första.
Publicerad 15 Juli 2015 17:30
Vill du dela den här artikeln?
Använd delningsfunktionen i din mobila webbläsare.

mer Rihanna m.m.

+9
Igår 20:34
635

Bildspecial - Kim Kardashian genom tiden!

Idag fyller Kim Kardashian 39 år! Och det firar vi genom en tillbaka blick på hennes utseende genom åren