Far East Movement: "Vi var praktikanter på skivbolaget!"

Stora guldkedjor, grymma frisyrer, Solglasögon och en gigantisk stereo med albumtiteln 'Dirty Bass' skriven över högtalarna: Far East Movement är coolast i stan vart de än går. För Posh24 berättar de om en utekväll i Stockholm, livet som praktikanter och vikten av att ge tillbaka. Häng med på en runda med Kev Nish, Prohgress, J-Splif och DJ Virman!

"Sist vi var i Sverige tog Robyn med oss till en underjordisk nattklubb. Det var graffiti på vägarna och The Knife spelade live. Det var galet!" säger bandets frontfigur, Kev Nish. The Far East Movement har turnérat världen runt ända sedan de släppte sin megahit 'Like a G6' år 2010.

De är polare med Snoop Dogg, Justin Bieber, LMFAO- och vår egna svenska, Robyn! "Vi turnérade med Robyn och Kelis i USA och såg henne uppträda live varje kväll. Hon var så cool och vi var tvungna att snacka med henne! Vi älskade hennes sång 'Don't fucking tell me what to do' och kände att den där låten bara måste vi få remixa." säger Kev Nish. Resultatet blev 'Don't fucking tell me what to drink'. "Vi är stora fans av Robyn, och hon är så trevlig - vi älskar henne!"

Det är inte helt enkelt att sätta en genre på killarnas senaste album 'Dirty Bass'. Influenser är hämtade från old school hiphop som Beastie Boys och RUN DMC, men även modern house och dance finns med i blandningen. "Vår generation växte upp på nattklubbarna. Själva sprang vi runt mellan klubbarna i Hollywood och såg hur glada människor blev när de fick dansa loss till bra musik. Vi kände att det är sådan musik vi vill göra. När vi som artister kan påverka publiken och ge dem en positiv upplevelse, då har vi lyckats." säger Proghress.

Killarna är barndomskompisar, att turnera ihop är som att resa med sina bästa vänner. "Vi brukade sitta ihop på lunchrasterna i högstadiet och snacka musik. Det blev inte så mycket fokus på skolan, musiken kom alltid före!" berättar J-Splif. Tänk att ha haft de killarna i klassen tänker vi...

"Vi var till och med praktikanter på vårt skivbolag, Interscope.
J-Splif, Prohgress & Kev Nish vit rock röd baseballjacka solglasögon
Proghress, DJ Virman, Kev Nish & J-Splif är Far East Movement
kev nish j-splif prohgress röd vit baseballjacka svart bombarjacka solglasögon
J-Splif, Prohgress & Kev Nish på Tv4 Sommarkrysset, Gröna Lund
Far East Movement prohgress röd adidasjacka tuppkam keytar
"Att festa är som att göra research, vi måste veta vad publiken vill dansa till" säger bandet.
Far East Movement j-splif kev nich vit kappa sjal vit röd baseballjacka
Far East Movement blev kända internationellt med singeln 'Like a G6' år 2010.
far east movement Proghress, DJ Virman, Kev Nish, J-Splif guldkedjor blå basebolljacka tuppkam solglasögon skinjacka lång vit rock jeansjacka jeans
Bandet drömmer om en egen festival med Robyn, Madonna och Kanye West. "Det skulle bli dyra biljetter, själva skulle vi vara förbandet som värmer upp på parkeringsplatsen!" skojar de.
Far East Movement prohgress dj virman j-splif kev nish guldkedjor dirty bass bergsprängare röd baseballjacka keps solglasögon
"Turnélivet är ett äventyr och vi njuter av det!" säger Far East Movement till Posh24.
Publicerad 16 Juli 2012 17:26
Vill du dela den här artikeln?
Använd delningsfunktionen i din mobila webbläsare.

mer Exklusivt m.m.

13 Feb. 18:34
206

Se Ariana Grandes nya musikvideo!

1 Dec. 2018 14:25
944

Ariana Grande har ÄNTLIGEN släppt videon till " thank u, next"

Se hennes tolkning av Mean Girls, Bring it on och Leagally Blond här! Till och med Kris Jenner är med!