Hollywood hyllar Emma Watson efter tal om feminism!

emma watson feminst tal hollywood  2014
Bildbyrå: WENN.com
Emma Watson hyllas av Hollywood efter sitt tal om feminism och jämställdhet. Den 24-åriga skådespelerskan, som även är ambassadör för FN:s jämställdhetsorgan UN Women, höll ett gripande tal på FN:s högkvarter i veckan, där hon gav sin syn på feminism, sexism och jämställdhet.

I talet, som redan spridits som en löpeld av medier världen över, berättar hon att hon blev utsatt för sexism redan I tidiga tonåren. "När jag var 14 började jag bli sexualiserad av medierna, när jag var 15 började mina tjejkompisar hoppa av sina älskade sportlag, eftersom att de inte ville se "muskliga" ut, när jag var 18, och mina killkompisar blev oförmögna att uttrycka sina känslor, bestämde jag mig för att jag var feminist," säger hon.

Watson förklarar även problematiken i att ordet "feminism" fortfarande har ett sådant dåligt rykte, vilket gör att många inte vågar kalla sig feminister. "Min senaste undersökning har visat att feminism har blivit ett alltmer opopulärt ord. Kvinnor väljer att inte identifiera sig som feminister." Stjärnan tillägger även att feminism inte är likvärdigt med manshat.

Nu tokhyllas skådespelerskan för sitt mäktiga tal, som verkligen har fått Hollywood att ta upp kampen mot ojämställdhet mellan könen. Kändisar som Zooey Deschanel, Ellie Goulding, Sophia Bush, James Van Der Breek och Chloe Grace Moretz har spridits Watsons ord i sociala medier, och sagt att de nu är med i kampanjen He For She, som jobbar för att öka medvetenheten kring jämställdhetsproblem.
Publicerad 25 Sep. 2014 15:13
Vill du dela den här artikeln?
Använd delningsfunktionen i din mobila webbläsare.
+7
8 Mars 21:32
726

Bildspecial - Internationella Kvinnodagen

Idag är det den internationella kvinnodagen och då vill vi hylla alla kvinnor där ute!
Vi har även valt att hylla 8 framgångsrika kvinnor i Hollywood!

+2
19 Okt. 2018 11:34
1
2658

Emma Watson och Brendan Wallace är ett par!

Efter att gjort slut med Glee-skådisen Chord Overstreet i sommras så hittade Emma Watson kärleken i affärsmannen Brendan Wallace, rapporterar People.

+2
30 Maj 2018 08:45
1221

Enligt uppgifter: Emma Watson och Chord Overstreet har gjort slut!

Paret höll ihop i ett halvår.

+1
25 Apr. 2018 08:34
1714

Allison Mack försökte värva flera stjärnor till sin sexsekt.

Skådespelerskan riskerar nu fängelse!

+1
8 Mars 2018 14:05
2769

Emma Watson hade en felstavad tatuering under Oscarsgalan.

Nu har stjärnan själv vart att kommentera tatueringen!

+9
6 Mars 2018 21:34
1744

Kändistätt på Oscarsgalan afterparty!

Spana in kändisarna på Oscarsgalans afterparty!