I rampljuset: Emma Watson

Emma Watson är barnstjärnan som tagit steget in till vuxenvärlden utan varken skandaler eller kontroversiella uttalanden. Nästan 10 år har gått sedan vi för första gången såg henne på duken som Hermione Granger i trollkarlssagan Harry Potter och nu, efter att den avslutande filmen i sagan äntligen har haft premiär tycker vi att det är mer än dags att kika djupare in i denna intressanta unga kvinna liv!

Till en början var det en daglig kamp för media att försöka hitta något form av skvaller eller scoop om den unga stjärnan. Skrivtorkan var ett faktum, det vill säga tills de fick upp ögonen för hennes felfria Röda mattan-stil! Under 2006 uppmärksammades hon som en stilikon och gjorde snabbt därefter ett namn för sig i modevärlden. Hon syntes på front rows världen över och bland de absoluta favoritmärkena fanns Chanel & Burberry, vars kärlek snart skulle visa sig vara ömsesidig. År 2007 fick Chanel chefdesigner Karl Lagerfeld upp ögonen för henne vilket ledde till ett flertal samarbeten och kort där efter ville även modehuset Burberry låta henne vara ansiktet utåt för deras allra hetaste kampanjer.

År 2009 valde dock Emma att inte följa upp sin blomstrande karriär som high-end fashionista, utan började istället studera på det prestigefyllda universitetet Brown i USA. Ett till synes konstigt val för skådespelerskan som redan var värd väl över 345 miljoner kronor. Emma förklarade dock att hon alltid älskat att lära sig saker och utan tvekan föredrar att rymma stressen i böcker och litteratur än på glamorösa fester. I samma värva som hon började universitetet träffade hon även rockaren George Craig, en romans som lämnat ett avtryck på hennes stil då hon numera ses bära betydligt racigare outfits.

Hennes förkärlek för dyrt och oetiskt mode har på senare tid svalnat, och nu i December kommer hon för första gången möta modevärlden som en designer istället för som en musa, då hon har gått ihop med den hyllade modeskaparen Alberta Ferretti för att skapa en organisk och etisk klädkollektion.

Den sista filmen vi kommer att få se henne i innan hon fullständigt dyker ner bland universitetsböckerna är som bi-rollen Lucy i den omtalade filmen "My Week with Marilyn" om legenden Marilyn Monroe liv med Michelle Williams i huvudrollen.

Efter hon avslutat sin utbildning planerar hon dock att ta upp skådespeleriet igen, och hon hoppas att hon kommer kunna skaka sig av Harry Potter-stämpeln och undvika att bli placerad i ett fack. - Jag vill göra allt. Jag skulle älska att vara med i en musikal. Jag vill sjunga. Jag vill göra en galen Baz Luhrmann och 'Moulin Rogue'-film. Jag vill göra en periodisk film. Jag skulle älska att göra en fransk film. Det finns så många olika alternativ, förklarar hon.

Vilket projekt hon än väljer att ta sig an framöver så är vi säkra på att hon kommer göra det med bravur, men tills dagen kommer då vi återigen får se hennes talanger på den stora duken, får vi helt enkelt nöja oss med att njuta av hennes precis lika talangfyllda outfits!
Emma Watson
På premiären av "Harry Potter och Fången från Azkaban" år 2004 fick vi för första gången se tecken på hennes flickiga stil. Hon accessorerade till och med!
Emma Watson
Hon har alltid klätt sig efter sin ålder, och är något av en mästare på att hålla det sött och flickigt.
Emma Watson
År 2008 gestaltade Emma Prinsessan Pea i den tecknade filmen Sagan om Despereaux. Här iklädd en midnattsblå cocktailklänning från William Tempest på premiärkvällen!
Emma Watson
Denna vita juvelbeprydda drömklänning från Alexander McQueen är perfekt för Emma, så romantisk, hon ser ut som en stjärna från topp till tå!
Emma Watson
Varje sann fashionistas Test - att få avant-garde att se lätt ut att bära! Denna klänning från Rodarte är en av våra favoriter genom tiderna!
Emma Watson
Vacker i Vintage från Ossie Clark
Emma Watson
Emma i heta läderklackar och en gulddröm till klänning, båda från Burberry, vad annars?
Emma Watson
Emma är en mästare på att få tufft läder att se feminint ut. Här iklädd Proenza Schouler från topp till tå.
Emma Watson
På något sätt lyckas hon få denna kombination av svart läder, spets och färgglada blommor att se oförskämt elegant ut! Klänningen kommer från Christopher Kane.
Emma Watson
Monsterklackarna från Christian Louboutin matchar hon med en sockersöt festblåsa från favoritdesignern Karl Lagerfeld!
Emma Watson,
Emma gästade årets MET-gala i en lång, axelbandslös volangklänning med farligt hög slits, signerad Burberry såklart.
Emma Watson
Bildbyrå: WENN.com
På den engelska premiären av Harry Potter och dödsrelikerna visade Emma upp en betydligt tuffare sida av sig själv än vad vi är vana vid. De långa lockarna är kapade och valet av klänning sannerligen utmanande. Hennes förvandling från en söt men snäppet underlig barnstjärna till en elegant och lite tuff stjärna är komplett! Vi kan knappt bärga oss tills vi får se vad hon bär härnäst!
Publicerad 16 Nov. 2010 16:06
Vill du dela den här artikeln?
Använd delningsfunktionen i din mobila webbläsare.

mer Röda mattan m.m.

+9
11 Feb. 21:01
1088

Bildspecial - 2020 Vanity Fair Oscar Party

+9
26 Nov. 2019 20:31
1206

Bildspecial - AMA 2019 röda mattan