10 kändisar som är mycket smartare än vad du tror!

Många hoppar av skolan tidigt för att komma igång med karriären och det bidrar till ryktet om att stjärnorna är både ointelligenta och ytliga. När kändisar som Justin Bieber tror att Nordpolen är en kontinent kan man inte annat än undra hur det står till där uppe!

Men det finns förstås alltid undantag som bekräftar regeln; en del är riktigt språkbegåvade, Kate Beckinsale talar fyra språk flytande och andra har gått på prestigefyllda universitet, Conan O'Brien gick på Harvard och Maggie Gyllenhaal tog sin examen vid Columbia.
Cindy Crawford
WENN.com
Cindy Crawford vid världspremiären av Tomorrowland.
1. Rent generellt anses supermodeller inte vara de smartaste människorna på jorden men av de mest legendariska modellerna, Cindy Crawford , är faktiskt både vacker och intelligent. Innan hon slog igenom som Modell fick hon stipendium att plugga till kemisk ingenjör. Människor som träffat Cindy vittnar om att hon är oerhört intelligent och samtidigt väldigt jordnära som person.
Arnold Schwarzenegger
WENN.com
Arnold Schwarzenegger vid Los Angeles premiären ac Terminator Genisys.
2. Terminatorstjärnan och före detta guvernören Arnold Schwarzenegger är främst känd för sin muskulösa kropp och som guvernör har han gjort en del ogenomtänkta uttalanden men faktum är att Arnold har smått fantastiska 135 i IQ (genomsnittsamerikanen har en IQ på 98)!
Natalie Portman
WENN.com
3. Skådisen Natalie Portman missade premiären av Star Wars Episode 1, där hon hade en av huvudrollerna, eftersom att hon satt hemma och pluggade inför hennes slutprov i high school. Natalie har sedan dess tagit en examen i psykologi vid Harvard och även vidarebefordrat sig vid det hebreiska universitetet i Harvard. Hon talar fem språk flytande och har publicerats i vetenskapliga tidskrifter. Hennes IQ? 140!
Dolph Lundgren
WENN.com
Dolph Lundgren vid premiären av Skin Trade
4. Svenska skådisen Dolph Lundgren är kanske mest känd som Ivan Drago i Rocky IV och har utöver Rocky varit med i en drös B-filmer. Därför är det kanske något förvånande att Dolph har en IQ på över 160 och är civilingenjör i kemiteknik. Han fick till och med stipendium att fortsätta sina studier vid MIT i USA men skådiskarriären kom emellan innan Dolph hann börja. Inte nog med det, Dolph är även väldigt musikalisk och spelar trummor.
Shakira
WENN.com
Shakira vid VM i fotboll
5. Columbianska sångerskan Shakira räknas, enligt tidningen Forbes, som en av de mest inflytelserika kvinnorna i världen och har haft stor framgång inom musikindustrin. Shakira talar spanska, portugiska och engelska flytande och kan dessutom italienska, arabiska, franska och katalanska. Hon skriver alla sina låtar själv! Utbildning är viktigt för Shakira och hon har startat två skolor i hemlandet.
6. Quentin Tarantino har bland annat regisserat, Pulp Ficton, Reservoir Dogs och Django Unchained, filmer som hyllats av kritikerna och haft stora kommersiella framgångar. Quentin hoppade av skolan vid 15 års ålder och började jobba i en videobutik där han och de andra anställda kunde sitta och analysera sönder filmer i timmar. Men för Quentin, med en IQ på 160, stannade det inte där utan det var startskottet för hans karriär som regissör.
Madonna
WENN.com
Madonna vid en välgörenhetsgala i New York
7. På gymnasiet fick Madonna alltid högsta betyg och visade dessutom prov på sin talang som underhållare. Ingen blev förvånad när hon fick stipendium att fortsätta studierna på Michigans universitet men Madonna valde att hoppa av för att satsa på sitt artisteri. Hon är i dagsläget den bäst säljande kvinnliga skivartisten och är en affärskvinna ut i fingerspetsarna.
James Franco
WENN.com
8. Skådisen James Franco, känd från bland annat Spider-Man, är en stor talang i Hollywood. Vad inte alla vet är att han även är oerhört intelligent. James har studerat vid flera betydelsefulla universitet; Yale, New York, Columbia och UCLA. Han har dessutom undervisat vid nämnda skolor. Bakom hans vackra yttre finns mycket, mycket mer att hämta.
Nicole Kidman
WENN.COM
Nicole Kidman i Mayfair, London
9. Nicole Kidman är tveklöst en av Australiens mest framgångsrika skådisar. Redan vid ung ålder visste Nicole att hon ville bli skådis och hon gjorde allt som stod i hennes makt för att drömmen skulle bli sann. Kanske bidrog Nicoles IQ på 135 till att hon nådde sitt mål.
James Woods
WENN.com
James Woods
10. Skådisen James Woods är kanske mest känd för sin röst, han har bland annat hörts i The Simpsons, Grand Theft Auto och Family Guy. Redan som tonåring utmärkte James sig i skolan och han fick ett stipendium till toppskolan MIT där hans huvudämne var politisk vetenskap. James blev dock aldrig klar med sin examen eftersom att skådespeleriet kom emellan. Har man en IQ på över 160 klassas man som geni och James har en IQ på hela 184!
Publicerad 26 Aug. 2015 17:01
Vill du dela den här artikeln?
Använd delningsfunktionen i din mobila webbläsare.

mer Hollywood kändisar

20 Mars 10:37
1287

Demi Lovato ger kroppspepp!

I en intervju med Miley Cyrus pratar duon om kroppskomplex

+4
18 Mars 11:16
2144

Kändisar som befinner sig i karantän!

Coronapandemin påverkar just nu hela världen och även våra kändisar uppmanas nu att stanna hemma. Några av dem har skrivit om det på sociala medier och uppmanar sina fans att också vara hemma tills spridningen minskat. Här är några av dem!

11 Feb. 10:32
1248

Här är vinnarna från årets Oscarsgala!

2020 upplaga av Oscarsgala har skapat historia av många anledningar bland annat van den sydkoreanska filmen Parasite fyra priser, bland annat för bästa film, vilket gör det till den första icke- engelskspråkiga film som någonsin vunnit det priset.


Här kan du läsa en lista över vinnarna i de största kategorierna.

+1
27 Jan. 18:32
1113

Alicia Keys hyllade bortgångna Kobe Bryan under Grammy Awards!

Under söndagen omkom basketlegenden Kobe Bryant tillsammans med sin dotter och sju andra.

27 Jan. 14:21
1087

Här är vinnarna av Grammy Award 2020!

Den 26 januari 2020 var det dags för årets Grammy Awards. Galan leddes av Alicia Keys och Billie Eilish blev kvällens stora vinnare och kammade hem hela fem priser!

5 Dec. 2019 15:32
656

Alla artister till Lollapalooza 2020!

Under juni månad nästa år är det dags för festivalen Lollapalooza i Stockholm mellan 26 -28 juni!

4 Dec. 2019 17:21
409

ASAP Rocky vill spela på Kronobergshäktet!

Han har skickat in en formel begäran via sitt ombud till kriminalvården.