U2-sångaren Bono är avslöjad som en av dem som undviker skatt

Bono
WENN.com
Paradise Papers har avslöjat hur några av världens rikaste människor undviker att betala skatt. En av dem är artisten och människorättsaktivisten Bono, 57, skriver Aftonbladet.

Dokumenten har avslöjat att Bono har använt företag i skatteparadiset Malta för att köpa ett shoppingcenter i Litauen. Stjärnan köpte köpcentret 2007 och undvek därmed att betala hög skatt. Köpcentret The Ausra Mall köptes av den maltesiska firman Nude Estates Malta Ltd för närmare 66 miljoner kronor och Bono stod då som ägare till bolaget.
– Bono var en passiv minoritetsägare i Nude Estates Malta Ltd, ett bolag som var registrerat i Malta tills det frivilligt upplöstes 2015, säger sångarens manager i ett offentligt uttalande.

Paradise Papers har avslöjat att flera av världens rikaste människor ägnar sig åt den avancerade, men lagliga, skatteplaneringen. Som utländsk bolagsägare på Malta erbjuds man en kraftig skatterabatt, som gör att skatten ligger på endast 5 procent och landet har därmed blivit populärt för de som vill undvika hög skatt. Malta har t.ex. blivit populärt bland spelbolag.

Artisten Madonna och skådespelaren Keira Knightley är ytterligare två namn som har avslöjats.
Publicerad 6 Nov. 2017 10:38
Vill du dela den här artikeln?
Använd delningsfunktionen i din mobila webbläsare.

mer Hollywood kändisar

+9
19 Juli 20:10
399

Bildspecial - Kändisarnas TBT bilder

+1
26 Juni 08:34
1445

Amanda Bynes har tagit examen från L.A Fashion school!

Efter år av missbruk och psykiskohälsa har stjärnan nu tagit examen.