Exklusiv intervju med Miss Universe Sweden!

Camilla Hansson
Camilla Hansson
Du vann Miss Universe Sweden 2014 – hur kommer det sig att du ställde upp i tävlingen? Har det alltid varit en stor dröm för dig?

Ja, det har varit en dröm som har funnits där sen jag var liten men som jag sedan glömde bort under en viss tid, tills min pojkvän som jag var med då föreslog att jag skulle ställa upp. Jag tänkte att det kunde öppna dörrar för framtiden samt att jag skulle kunna använda titeln till större ändamål genom att jobba med välgörenhet.

Var tävlingen (Miss Universe) precis som du föreställt dig?

Jag hade förberett mig väl inför Miss Universe så jag visste ungefär vad jag hade att förvänta mig och att det skulle vara ett tufft schema med tidiga morgnar och sena kvällar. Det kan kännas som en stor press under vissa stunder. Du är borta från familj och vänner under tre veckor där du måste prestera och visa din bästa sida varje dag. Men du lär dig mycket om dig själv och vem du är. Jag jobbade med mig själv konstant månaderna innan Miss Universum för att hela tiden bli bättre.

Har du någon rolig historia som du kan dela med dig av från tävlingen (Miss Universe)?

Ja, det verkar som att de flesta tror att tjejerna som deltar i Miss Universum säkert svälter sig själva men det stämde inte alls - snarare tvärt om! De flesta åt efterrätt till alla måltider samt en massa onyttiga snacks mellan all mat och när finalen kom så hade de flesta gått upp ganska många kilo i vikt och det gällde även för mig. Jag tror det har något att göra med att man inte sover tillräckligt mycket samt att man känner sig lite överväldigad i den miljön.
Var det så bra så stämning som vi vill tro att det är under tävlingen (Miss Universe) eller förekom det någon backstabbing mellan tjejerna?

Folk var generellt ganska schysta men det klart när man har en tävling med 89 tjejer från olika kulturer och länder som tävlar om samma mål och alla är väldigt tävlingsinriktade så kan det bli lite spänt ibland. Man kan inte förvänta sig att bli bästa vän med alla utan man kommer såklart bättre överens med vissa mer än andra även om man försöker prata med alla så mycket man kan. Min rumskompis stal till exempel många av mina kläder när hon åkte hem, vilket inte kändes så kul direkt.

Kan du beskriva hur det kändes när ditt namn ropades upp som vinnare (av Miss Universe Sweden)?

Jag tackade Gud. De flesta vet känslan när man uppnår något som man kämpat för. Jag fick en känsla av att ha åstadkommit något som jag velat ha. Med tanke på att det var många andra fina tjejer med i tävlingen så var det en stor ära utses som vinnare.

Vad har vinsten inneburit för dig rent professionellt - vad har hänt sedan tävlingarna?

Jag har fått resa och jobba med välgörenhet, jag kom till exempel precis tillbaka från Indien där jag besökte en välgörenhetsorganisation för barn som heter Healthy Kids Happy Kids Foundation. Det var väldigt inspirerande och jag hoppas på att få göra mer. Jag planerar att åka till Mongoliet på min nästa välgörenhetsresa. Rent professionellt så har jag också jobbat med olika typer av märken som ambassadör. Allt från hudvård, kläder och mobilmärken etc.
Vad har du för planer nu framöver?

Jag bildar nu min egen välgörenhetsorganisation som heter The Hansson Foundation som ska fokusera på att hjälpa utsatta barn och jobba tillsammans med andra etablerade välgörenhetsorganisationer för att bidra till att skapa en förändring i samhället.

Jag kommer att fortsätta driva min kursverksamhet, där jag hjälper kvinnor från alla olika sorters bakgrunder att känna socialt självförtroende. Det kan hjälpa dem att uppnå en högre självkänsla och därigenom nå sina sociala och professionella mål.

Sedan fortsätter jag också med mitt arbete som ambassadör för olika märken som jag tycker är intressanta.
Publicerad 29 Mars 2016 09:26
Vill du dela den här artikeln?
Använd delningsfunktionen i din mobila webbläsare.

mer Skvaller m.m.

+9
16 Aug. 21:12
459

Bildspecial - Teen Choice Awards 2019

16 Aug. 18:40
712

Paulina ”Paow” Danielsson berättar om den tuffa tiden!

Abort, missbruk, dödsfall och sexuella övergrepp allt under de senaste månaderna.

+1
16 Aug. 13:21
873

Bianca Ingrosso och Alice Stenlöf lägger ner sin podcasat!

Sedan 2017 har duon Bianca Ingrosso och Alice Stenlöf drivit succépodden ”Har du sagt A får du säga B”

15 Aug. 13:21
386

ASAP Rocky har fått sin dom!

ASAP Rocky och hans livvakter döms till villkorlig dom och ska betala skadestånd till den 19-åring som de bråkade med.

15 Aug. 08:21
1878

Bella Thorne byter ut Disney till Pornhub.

Stjärnans nya jobb blir att regissera porr för sexsajten.

+1
14 Aug. 12:32
1601

Brad Pitts brutala tid hos scientologkyrkan!

Ett vittne berättar nu om hur stjärnan i en livsfarlig ritual innan han lämnade kyrkan.

14 Aug. 08:21
1985

Beyoncé får hård kritik!

Beyoncé visade den extrema diet hon gick på inför sitt uppträdande på Coachella 2018. En diet som hon själv förkastar men ändå säljer.

+7
13 Aug. 21:23
651

Kylie Jenner och Stormi Webster matchar!

Under sin semester i Italien såg Kylie till att hon och dottern matchade.

+1
13 Aug. 16:21
1267

Jade Thirlwall öppnar upp om sin sjukdom!

”Jag var nära att dö”