10 barnstjärnor som gått ned sig!

Tänk till exempel på Justin Timberlake som startade sin karriär vid 12 års ålder med Mickey Mouse Club och sen gick vidare som popstjärna i framgångsrika bandet NSYNC. Därefter landade han ett antal hyllade filmroller (bland annat den i The Social Network) och släppte några storsäljande album som soloartist. Vid sin sida har han sin skådespelande och undersköna hustru Jessica Biel och sonen Silas. Den här killen verkar inte kunna göra några fel! Justins före detta flickvän Britney Spears (som han träffade genom just Mickey Mouse Club) har det inte gått riktigt lika lysande för……
Britney Spears
WENN.com
1. Britney Spears

Britney Spears (född 1981) fick en roll i Mickey Mouse Club endast 11 år gammal. År 1998 släppte hon sin första skiva "….Baby One More Time" som blev hyllad och en storsäljare.

Men år 2007 hände något; Britney fick ett nervsammanbrott rakt framför alla de paparazzis som brukade hänga efter henne. Britney hade en tuff tid bakom sig där hon hade förlorat vårdnaden om sina barn till ex-maken Kevin Federline, hon hade haft frekventa besök på rehab och stod åtalad för en smitningsolycka. Hon uppträdde under MTV Music Video Award med "Gimme More" och blev totalt sågad för sitt framträdande. Hon gick dessutom till attack med ett paraply mot en fotografs bil och rakade av sig allt hår. I början av år 2008 kallades polis till hennes hus när Britney vägrade lämna ifrån sig barnen till en av ex-makens anställda. En månad senare tvångsinlades hon för psykisk vård och hennes ekonomi överläts till pappa Spears som förmyndare.
Haley Joel Osment
WENN.com
2. Haley Joel Osment

Haley Joel Osment (född 1988) började skådespela redan vid fyra års ålder och slog igenom stort vid 11 års ålder i M. Night Shyamalans thriller "Sjätte sinnet" där han spelade mot Bruce Willis. Hans fras "I see dead people" kommer för evigt vara förknippad med filmen och Haleys roll som Cole Sear och han Oscarsnominerades till och med för rollen!

I juli 2006 arresterades Haley (numera 18 år gammal) efter att ha kört full rätt in i en brevlåda och därefter voltat med bilen. Man hittade dessutom marijuana i bilen. Olycksplats för händelsen var Glendale i Kalifornien och Haley fick en rad kroppsskador; höger skulderblad var brutet, skrubbsår, flera skärsår och brutet revben. Domen lät inte vänta på sig och Haley dömdes till tre års skyddstillsyn, 1500 dollar i böter, 60 timmars alkoholrehabilitering och ett krav på att under ett halvår gå på minst 25 möten hos Anonyma Alkoholister.
Amanda Bynes
WENN.com
3. Amanda Bynes

Amanda Bynes (född 1986) fick genom sin komiska talang en egen show, "The Amanda Show", hos Nickelodeon år 1999. Tre år senare fick hon ytterligare en stor roll i "What I Like About You" och filmregissörerna stod i kö. Hennes roll år 2003 i filmen "Allt en tjej vill ha" blev publiksuccé. Pengarna rullade in på banken och Amanda tjänade uppskattningsvis 2,5 miljoner dollar år 2007, vilket gav henne plats nummer fem på Forbes årliga lista över de kändisar under 21 år som tjänade bäst.

Efter det har antalet roller dalat sakta men säkert nedåt och Amanda är numera mer känd för ett antal skandaler. Hon är en flitig användare av Twitter och har meddelat att hon har pensionerat sig från skådespeleriet för att sen meddela att hon återupptagit karriären. År 2012 står ut som Amandas absoluta lågvattenmärke då hon var inblandad i flera bilolyckor, arresterades för rattfylla, kallade en rad andra kändisar för fula på Twitter, arresterades för innehav av marijuana, bar ett antal skumma peruker, undanhöll bevis och agerade på ett sådant sätt att hon satte andra människor i fara (hon kastade bland annat ut en haschpipa genom fönstret på hennes lägenhet i New York). Hon strippade och började sminka sig under en spinningpass för att sedan lämna passet efter tio minuter. År 2013 tillbringade Amanda till slut sex månader på rehab. Vi vet dock inte om det räckte eftersom att hon året efter arresterades för rattfylla för andra gången och dessutom anklagade sin pappa för sexuella trakasserier på Twitter.
Aaron Carter
WENN.com
4. Aaron Carter

Aaron Carter (född 1987) är lillebror till Nick Carter, före detta bandmedlem i pojkgruppen Backstreet Boys. Även Aaron satsade på en musikkarriär men då som soloartist och slog igenom i slutet av 90-talet vid 11 års ålder. Hans album "Aaron's Party", som släpptes år 2000 sålde till och med platina och han började dejta stjärnan Hilary Duff samma år.

År 2008 tycks lyckan ha vänt när Aaron åkte dit för marijuanainnehav efter att ha kört för fort i Texas. OK! Australia körde en story med Aaron år 2011 där han berättade att Michael Jackson försett honom med alkohol och kokain när han var 15 år gammal. Aaron dementerade senare de uppgifter han lämnat men skadan var redan gjort. År 2013 ansökte han om personlig konkurs. Sorgligt nog är Aaron inte den enda i familjen Carter som haft problem utan storasystern Leslie Carter dog år 2012 endast 25 år gammal till följd av en överdos.
Lindsay Lohan
WENN.com
5. Lindsay Lohan

Lindsay Lohan (född 1986) fick sitt stora genombrott när hon vid 11 års ålder fick en roll i Föräldrafällan. Rollförslagen rullade in och vid 16 års fick hon roller i två återinspelade Disney filmer, Freaky Friday och Herbie. Freaky Friday är än idag Lindsays mest kommersiellt framgångsrika film! Vid 18 år gjorde LiLo ytterligare succé med komedin Mean Girls och hon släppte även ett album, Speak, som sålde platina.

Lindsay blev i samma veva ett välbekant ansikte i Hollywoods uteliv. År 2007 gick det inte att hålla uppe fasaden längre. Lindsay fick nästan sparken från filminspelningen av Georgia Rule. Producenterna meddelade offentligt att de var väl medvetna om att Lindsays "utmattning" berodde på hårda festnätter och att det var dags att skärpa sig. Lindsay var även inblandad i flera bilolyckor och arresteringar och blev en frekvent gäst på rehab. LiLo erkände sig skyldig till rattfylla och innehav av knark och dömdes till en dags fängelse och tre års villkorligt. År 2011 anklagades Lindsay för att ha snott ett halsband och hon har ett minst sagt stökigt förhållande till sina föräldrar. Yrkesmässigt har det varit den ena floppen efter den andra och numera kan Lindsay vara glad om hon får roller i B-filmer.
Macaulay Culkin
WENN.com
6. Macaulay Culkin

Macaulay Culkin (född 1980) blev känd över en natt med rollen som Kevin i Ensam Hemma. Året var 1990 och plötsligt syntes 10-årige Macaulay precis överallt. Även Ensam Hemma 2 och Min tjej som gick upp på bio de följande åren, blev publiksuccéer. Macaulay hängde med Michael Jackson och är till och med gudfar till två av Michaels barn. Vid 14 års ålder meddelade Macaulay att han skulle pensionera sig men återvände efter bara sex års pensionering.

Fjorton år efter genombrottet började skandalerna hopa sig; Macaulay arresterades för innehav av marijuana och två andra olagliga substanser och gjorde en snabbvisit i Oklahoma Citys fängelse. Han erkände sig skyldig och dömdes till böter och drogavvänjning. Förhållandet till pappa Culkin är ansträngt och de har endast sporadisk kontakt med varandra. Eftersom att rollerbjudandena uteblivit har Macaulay provat på en karriär som musiker; år 2014 buades Macaulay ut av publiken och när de dessutom började kasta öl blev det för mycket och Macaulay stormade av scenen. Turnén lades ner.
Michael Jackson
WENN.com
7. Michael Jackson

Michael Jackson (född 1958 / död 2009) fick listettor redan vid 11 års ålder som frontfigur i Jackson 5 (där övriga fyra bandmedlemmar bestod av hans äldre bröder). Han blev så småningom en av popvärldens absolut största superstjärnor. På 80-talet lades grunden för hans "Wacko Jacko" rykte även om det var mest harmlösa saker; han försökte bland annat köpa Elefantmannens ben, hängde runt med sin apa Bubbles och sov i en syrgaskammare.

År 1993 anklagade pappan till en 13-årig pojke, som varit gäst på Michaels ranch Neverland, Michael för att ha utnyttjat pojken sexuellt. Michaels egen syster LaToya underströk ryktena! Till slut nådde Michael en förlikning med familjen och rykten säger att han betalade över 20 miljoner dollar för att anklagelserna skulle läggas ner. Många blev därför förvånande när Michael år 2002 under en intervju berättade att han flera gånger sovit i samma säng som barn. Michael blev denna gång arresterad och åtalad för sexuella övergrepp på minderåriga barn. Även denna gång klarade sig Michael eftersom att huvudvittnet bedömdes som opålitligt och Michael förklarades inte skyldig.

Listan kan göras lång över andra märkligheter som Michael Jackson varit inblandad i och han dog tragiskt vid en ålder av 50 efter att ha fått en överdos av sömnmedel.
Jodie Sweetin
WENN.com
8. Jodie Sweetin

Jodie Sweetin (född 1982) spelade sockersöta mellanbarnet Stephanie Tanner i serien "Huset fullt". Efter att serien lades ner blev Jodie beroende av meth. Enligt egen utsaga började hon med droger eftersom att hon var uttråkad. År 2009 släppte hon memoaren "unSweetined" där hon beskriver sitt alkohol- och drogberoende i detalj. Jodie har redan hunnit med tre äktenskap och har två barn.
Jeremy Jackson
WENN.com
9. Jeremy Jackson

Jeremy Jackson (född 1980) blev känd som 11-åring när han 1991 fick rollen som livräddaren Mitch Buchannons son Hobie i TV-seren Baywatch. Baywatch blev en riktig framgångssaga och Jeremy hade rollen ända till 1999.

Tragiskt nog hade Jeremy redan under inspelningen av Baywatch allvarliga drogproblem och har förklarat att anledningen till att han lämnande serien år 1999 var att drogerna fick honom att känna att serien var under hans värdighet. Till slut arresterade Jeremy i en stor drograid och fick tillbringa lång tid på rehab. År 2008 släpptes en sexvideo med Jeremy och porrstjärnan Sky Lopez. Jeremy hävdade att han hade blivit hotad av Sky Lopez hantlangare att lämna ifrån sig videon. Tre år senare dök Jeremy upp som gäst hos "Celebrity Rehab with Dr. Drew" där han fick hjälp med sitt beroende av steroider. Jeremys allra senast skandal är när han i år kastades ut från den engelska versionen av kändis Big Brother efter att ha öppnat en av de andra deltagarnas morgonrock mot hennes vilja.
Edward Furlong
WENN.com
10. Edward Furlong

Edward Furlong (född 1977) fick sitt stora genombrott när han 1991 spelade John Connor i Terminator 2. Faktum är att rollen var den allra första filmrollen någonsin för Edward som då var tretton år gammal och han fick flera priser för sin insats.

När Edward var runt tjugo år gammal började allt braka samman. De stora rollerna uteblev och de filmer han dök upp i hamnade direkt i videobutiken. Han lades in på sjukhus för en misstänkt överdos (han missbrukade vid denna tidpunkt både heroin och kokain), arresterades för rattfylla och sågs rejält full mitt på ljusa dagen i en matbutik. Efter att ha varit gifta i tre år ansökte Edwards fru Rachel Bella om skilsmässa något som inte mottogs väl av Edward. Bella fick till slut igenom ett besöksförbud och efter att ha brutit mot det hamnande Edward år 2010 i fängelse. Han har dessutom inte betalat underhåll för parets gemensamma son och hävdat att han är helt pank.
Publicerad 28 Sep. 2015 17:18
Vill du dela den här artikeln?
Använd delningsfunktionen i din mobila webbläsare.

mer Skandalkändis

+2
17 Sep. 2019 16:45
2490

Kevin Hart stäms på 60 miljoner dollar efter en sexvideo från 2017!

Kvinnan som är med på sexvideo tillsammans med Kevin Hart stämmer nu komikern.

+3
28 Aug. 2017 10:26
1346

Skandalmodellens man har varit otrogen med barnflickan

Katie Price var verkligen äcklad när hon hittade intima mejl

19 Apr. 2017 16:57
2187

Skandalstjärnan Farrah Abraham är singel igen!

Stjärnan från Teen Mom är tillbaka på singelmarknaden igen

18 Apr. 2017 15:00
589

Chris Brown har hamnat i blåsväder igen!

Misstänks ha misshandlat en fotograf

5 Apr. 2017 10:00
1942

Shia LaBeoufs nya thriller sålde bara en biljett!

Kan vara världens sämsta premiär

16 Mars 2017 17:00
1712

Ingen ny återförening är på gång mellan Blac Chyna och Rob Kardashian!

Blac Chyna har gett tillbaka förlovningsringen

+1
13 Mars 2017 14:58
574

Lamar Odoms första framträdande på flera år!

Inte setts på röda mattan sen 2012

10 Mars 2017 15:00
2527

"Rob gör sig redo för vårdnadsbråk med Blac Chyna"

Paret kan komma att börja bråka om dottern Dream

10 Mars 2017 10:08
991

Osäkert om det blir en andra säsong av Rob & Chyna!

Har tillräckligt med andra problem att lösa

9 Mars 2017 10:06
3313

Blac Chyna - Varje grannes mardröm!

Listan med klagomål som grannarna har på Blac Chyna