Åtta modeprofiler under Paris modevecka!

Ella Catliff
WENN.com
Ella Catliff under Elie Saab visningen.
1. Ella Catliff är en engelsk Modell och bloggare som skriver om mode och trender på egna bloggen La Petite Anglaise. Ella har sedan starten 2010 snabbt fått följare över hela världen som älskar hennes söta preppystil. Ella växte upp i London och tog examen i modehistoria och teori vid Saint Martins. Hon har jobbat tillsammans med prestigemärken som Mulberry, Louis Vuitton och Kate Spade.
Carine Roitfeld
WENN.com
Carine Roitfeld på väg till Emporio Armanis visning.
2. Carine Roitfeld är före detta chefredaktör för Vogue Paris och lämnade 2010 över till Emmanuelle Alt. Dessförinnan har hon varit både modell, författare och stylist. År 2012 grundade hon CR Fashion Book. Carines pappa, Jacques, var framgångsrik filmskapare och hon hade en priviligierad uppväxt i Paris. År 1990, när Carines dotter Julia Restoin-Roitfeld modellade för Vogue Bambini, träffade Carine stjärnfotografen Mario Testino. De två fann varandra direkt och började jobba som ett team och sen dess har Carines karriär gått spikrakt uppåt.
Laura Bailey Ba
WENN.com
Laura Bailey utanför Chanel visningen.
3. Laura Bailey har många titlar; modell, redaktör (vid brittiska Vogue), skribent, bloggare och kulturell ambassadör för engelska moderådet. Hon är även smyckesdesigner. Hon föredrar att ha håret uppsatt i en enkel hästsvans och definierar sin stil som en blandning mellan London Tomboy och Rapunzel. Hon skulle aldrig bära äkta päls! Stilikonerna är kompisarna Bella Freud och Amanda Harlech. Privat lever hon i London tillsammans filmproducenten Eric Fellner och deras två barn.
Elena Perminova
WENN.com
Elena Perminova och Alexander Lebedev gör sig redo för att se Elie Saab.
4. Elena Perminova föddes i Sibiren under enkla förhållanden. Vid 16 års ålder hamnade hon i dåligt sällskap och började sälja ecstasy. Det slutade i ett fängelsestraff på sex år. Elenas pappa kontaktade Alexander Lebedev, som satt i parlamentet, för att be honom hjälpa Elena och det var då allt vände. Paret blev kära och miljardären Alexander gav Elena möjligheter som hon aldrig kunnat ana. De har numera två söner tillsammans. Elena är en internationell stilikon och har över 155 000 följare på Instagram som beundrar hennes förmåga att lyckas mixa billigt och dyrt, extravagant och enkelt i de mest fantastiska outfits. Bland bästisarna finns Miroslava Duma, som också hon syns frontrow på alla viktiga visningar.
Anna Wintour
WENN.com
Anna Wintour på plats under Chanel visningen.
5. Ingen modevecka utan engelska Anna Wintour på frontrow! Anna har haft det ärofyllda uppdraget som chefredaktör för amerikanska Vogue ända sedan 1988 och är en maktfaktor utan dess like i modevärlden. Hon utnyttjar den genom att bland annat supporta unga designers. Hon känns lätt igen genom sin kortklippta pagefrisyr och mörka solglasögon. Bland ”skandalerna” återfinns boken och filmen ”Djävulen bär Prada”, skriven av Annas tidigare assistent Lauren Weisberger och där huvudpersonen sägs vara baserad på Anna (ett inte helt smickrande porträtt kan vi tillägga).
Olivia Palermo
WENN.com
Olivia Palermo anländer till Dior visningen.
6. Omvärlden fick upp ögonen för Olivia Palermo i spin-offen till The Hills, The City (där även Whitney Port medverkade). Där fick vi följa Olivia på jobbet hos Diane von Furstenberg och senare hos Elle. Förutom att jobba med PR inom modevärlden är Olivia även modell och har bland annat modellat med maken Johannes Huebl. De äkta makarna räknas som ett av mest välklädda paren på röda mattan. Karriären har också rullat på med olika designeruppdrag och framträdande som gästdomare i Project Runway och Next Top Model. 2011 lanserade Olivia en egen sajt där hon bloggar om mode och resor. Olivias favoritstad för shopping är Tokyo eftersom att hon är modell mindre (1,63 m lång) och modellerna där passar henne perfekt.
Suzy Menkes
WENN.com
Suzy Menkes gör sig redo för att se Emporio Armani.
7.Brittiska journalisten Suzy Menkes är en av giganterna i modevärlden. Hon har arbetat för precis alla viktiga tidningar och har för tillfället en tjänst hos Vogue. Suzy är känd för sin extravaganta "pompadour" frisyr, en frisyr som blev populär genom Ludvig den XV:s älskarinna Madame de Pompadour. Hon kallas "Samuraj Suzy" av modepressen på grund av hennes öppenhet och smak för maximalism. Suzy är inte rädd för att ge kritik, både positiv och negativ. Hon har bland annat gått åt angrepp mot Marc Jacobs när hans modevisning var två timmar försenad.
Petra Nemcova
WENN.com
Elie Saab föräras ett besök av Petra Nemcova.
8. Tjeckiska modellen Petra Nemcova ses numera oftare på frontrow än på catwalken. Petra slog igenom som modell 1995 och har synts på alla viktiga omslag och jobbat för alla stora designers. År 2004 var Petra med om tsunamin och förlorade sin dåvarande fästman Simon Atlee. Året därpå startade hon välgörenhetsfonden Happy Hearts Fund. Petra ser alltid glamorös ut och gillar en kvinnlig siluett. Hennes blonda hår är ofta ordnat i perfekta lockar.
Publicerad 31 Juli 2015 10:04
Vill du dela den här artikeln?
Använd delningsfunktionen i din mobila webbläsare.