Heta modeller att hålla koll på!

liu_wen på Victoria's Secret modevisningen 2012
WENN
liu_wen på Victoria's Secret modevisningen 2012
Gigi Hadid
WENN
1. Gigi Hadid
Amerikanska Gigi Hadid (född 1995 och som egentligen heter Jelena Noura Hadid) inledde sin modellkarriär redan som tvååring när hon upptäcktes av Guess grundare Paul Marciano och syntes i kampanjer för Baby Guess. Mamman Yolanda Foster var på sin tid modell så Gigi har att brås på. Yolanda har för övrigt varit med i Real Housewives of Beverly Hills. Även Gigis yngre syster Bella Hadid är modell. Under skoltiden gjorde hon ett uppehåll i modellkarriären för att fokusera på studierna men efter studenten lämnade hon Los Angeles för att ta upp modellandet i New York.

Gigi tillhör IMG Models och är 1,78 m lång. Gigi har syntes på flera omslag (Harper´s Bazaar Malaysia, Vogue Espana, Teen Vogue) och är en anlitad modell på catwalken (Chanel, Marc Jacobs, Sonia Rykiel). Hon har varit med i flera musikvideos, bl a i Cody Simpson ”Surfboard”. Gigi och Cody har dessutom varit ett par, de har gjort slut flera gånger för att sen hitta tillbaka till varandra. Nu verkar det dock vara slut för gott eftersom Gigi har setts hand i hand med sångaren Joe Jonas . Till kompisarna räknas Kendall Jenner, Selena Gomez, Justin Bieber och Cara Delevingne.

Gigi är en jordnära tjej, hon älskar skräpmat och ligger lågt med träningen om hon inte har ett viktigt jobb på ingående. Dyra skönhetsprodukter är inget för Gigi!
2. Malaika Firth
Malaika föddes i Kenya 1994. Vid sju års ålder flyttade hon och familjen till London. Det var Malaikas mamma som satte igång dotterns modellkarriär. Hon ringde upp Premier Model Management och bokade in ett möte åt dottern. När Malaika dök upp fick hon kontrakt på plats, modellagenturen fastnade framför allt för Malaikas kindben. År 2013 anlitades Malaika, vid sidan av kända modeller som Christy Turlington, Freja Beha , för en Prada kampanj. Senast Prada använde sig av en mörk modell i sin reklam var Naomi Campbell år 1994 och kampanjen fick stor uppmärksamhet. Prada har dessutom anlitat Malaika ytterligare en gång efter den första kampanjen!

Malaika är ett riktigt proffs på catwalken och gick för mer än 40 märken under modeveckan vår/sommar 2014. Hon är 1,75 m lång och är kompis med modellkollegorna Cara Delevingne och Suki Waterhouse. Hennes största inspiration som modell är Jourdan Dunn. Malaika älskar skådespeleri och att måla, det får henne att koppla av. Hon gillar att dansa och är ofta ute och klubbar.

Malaika älskar mat och dokumenterar ofta sina måltider på Instagram, bland favoriterna är mexikansk mat och McDonald´s. Också förstås mat från mormors restaurang i Kenya.
3. Hailey Bieber
Hailey Bieber föddes i USA 1992. Hon är givetvis del av den berömda Baldwin familjen, pappa är skådisen Stephen Baldwin och hennes farbror är Alec Baldwin (tidigare gift med Kim Basinger ). Alec och Kims dotter Ireland Baldwin, kusin till Hailey, är även hon modell. Mamma heter Kennya Baldwin och systern Alaia.

Hailey representeras av Ford i New York och Storm i London. Hon har synts i flera modetidningar (bl a Vogue och Elle) och hennes stora genombrott kom med en Topshop kampanj. Hennes allra första kampanj var för French Connection. Hon gjorde debut på Londons modeveckas catwalk i år och gick bredvid supermodeller som Jourdan Dunn och Cara Delevingne. Hon har även promenerat catwalken ner under Paris modevecka. Hailey har dansat sedan fem års ålder och har full kroppskontroll, någon hon säkert har glädje av som modell. Hon mäter 1,75 m och ett av hennes kännetecken är hennes stora plutmun.

Haileys bästisar är inga mindre än systrarna Kendall Jenner och Kylie Jenner Faktum är att hela kompisgänget består av modeller och kändisar som systrarna Hadid, Miley Cyrus och Jaden Smith. Det ryktas även om att hon och Justin Bieber har en fling, helt säkert är att de gillar att hänga i alla fall.
4. Suki Waterhouse
Suki föddes 1992 i London. Pappan, Norman Waterhouse, är en känd plastikkirurg. Hennes yngre syster Imogen är också modell. Suki växte upp som en riktig pojkflicka och utövade karate och bergsklättring. Hon är 1,74 m lång.

Suki upptäcktes på en pub vid 16 års ålder och slutade i samband med det skolan för att satsa på modellkarriären. Vid 19 års ålder fick hon sin första kampanj för Marks and Spencers underklädeslinje. Sen dess har karriären rullat på med kampanjer för H&M, Swatch och Burberry och tidningsomslag för Elle UK och Tatler. Hon har även provat på skådisyrket och synts i flera TV-serier och filmer. Den här tjejen har dessutom en riktigt bra sångröst!

Bland tidigare pojkvänner hittar vi bandet The Kooks frontfigur Luke Pritchard och sångaren i Last Shadow Puppets Miles Kane. Hennes förhållande med skådisen Bradley Cooper blev mycket omskrivet och paret gjorde slut efter ca två år tillsammans.

Suki syns ofta i Londons nattliv tillsammans med kompisarna Cara Delevingne, Georgia May Jagger och Clara Paget. Privat klär hon sig gärna i vintage och 60-tals inspirerade outfits.
5. Robyn Lawley
Robyn är född i Australien år 1989 och har två äldre systrar. Vid 15 års ålder besökte hon en modellagentur som ville teckna upp henne som modell med Robyn kände sig inte riktigt redo. Efter att ha tagit ledigt ett år satte hon igång sin modellkarriär. Robyn tyckte dock inte att det var värt att ständigt kämpa med vikten och lämnade därför sin agentur och skrev istället kontrakt med en plus size agentur.

Robyn är hela 1,88 m lång och har skostorlek 43,5. Hon har kontrakt med tre modellagenturer runt om i världen. Faktum är att karriären gått bättre sen Robyn gått över till plus size. Hon är tex den andra plus size modellen som prytt ett omslag till Elle France och den första plus size som varit med i australiensiska Vogue och GQ. Listan över meriterande jobb bara fortsätter och fortsätter.

Robyns foton av Leah Kelley för hennes egen simklädeskollektion gjorde viral succé och uppmärksammades av alla viktiga modesajter.

Privat lever Robyn tillsammans med kameraskygge Everest Schmidt och de har en dotter tillsammans.
Liu Wen
WENN
6. Liu Wen
Liu Wen är ifrån Kina och föddes 1988. Hon är enda dottern och familjen är arbetarklass. Tidigt uppmuntrade Lius mamma henne att bli modell genom att äta hälsosamt och hålla sig smal. Mamman anmälde Liu till en modelltävling och i samband med det upptäcktes Liu, även om hon inte vann. Hon är 1,79 m lång och vägar blygsamma 50 kg.

År 2007, 2 år efter att hon inledde sin modellkarriär, uppmärksammades Liu internationellt och knöts till en agentur i Paris. År 2009 vandrade Liu ner för runway totalt 74 gånger under modeveckorna och var den säsongens mest anlitade runway modell. Hon följde upp detta med att våren 2010 gå för totalt 70 märken under modeveckorna! Utöver att vara flitigt anlitad på runway har hon synts i ett otal kampanjer. Hon blev själv väldigt förvånad när hon anlitades som den första kinesiska modellen för Victoria's Secret visning eftersom att de flesta av deras modeller är storbystade.

Alla jobb har medfört ett välfyllt bankkonto och hon är i nuläget en av världens bästa betalda modeller (nr 5 på Forbes lista). Liu är privat en riktig fashionista och klär sig som en riktig pojkflicka där vintage blandas med bekvämt. Inte helt otippat kan hon tänka sig en karriär som stajlist eller designer när modellkarriären svalnat. Hon har en stor skara fans som följer henne genom olika sociala medier.

Bland kompisarna finns en rad kinesiska modeller och även Joan Smalls, Lindsey Wixson (spana in Lindsey för ett riktigt coolt, annorlunda utseende) och Constance Jablonski. Liu nekar ihärdigt till att hon någonsin har haft en pojkvän även om det ryktas att hon har gift sig med en pojkvän som hon har haft sedan gammalt. Det har även rapporterats om att gravidbula skymtats på Lius smala kropp. Det mesta verkar dock vara just skvaller och obekräftade rykten.
Kelly Gale
WENN
7. Kelly Gale
kelly_gale föddes 1995 i Göteborg. Hennes föräldrar är dock allt annat än svenska, mamman är från Indien och pappan från Australien. Hon är 1,77 m lång.

Redan vid ung ålder började Kelly med både tennis och fotboll. Hon upptäcktes vid 13 års ålder av en modellscout utanför ett café i Göteborg men föräldrarna vägrade. Ett år senare tog samma scout kontakt med henne igen och karriären satte igång med ett modelljobb för H&M. Det togs inte väl emot av skolkompisarna som mobbade Kelly både fysiskt och psykiskt. Det var först när Kelly bytte skola som mobbingen upphörde och hon fick bra kompisar.

Hennes första stora runwayshow gjorde hon för Chanel år 2012. Efter en specialdiet och hård träning valdes hon vid en casting, år 2013, till Victoria's Secret modevisning. Hon är faktiskt den yngsta modellen någonsin som fått uppdraget! Året därpå fick hon den stora äran igen och hon har även gått catwalken ned för många andra märken. Hon har synts i reklam för Polo Ralph Lauren.

Kelly bor för tillfället i New York och representeras bl a av Elite.
Publicerad 8 Juli 2015 15:00
Vill du dela den här artikeln?
Använd delningsfunktionen i din mobila webbläsare.

mer Modell m.m.

10 Feb. 13:45
2287

Victoria Secrets-modellerna kritiserar Victoria Secret!

Fler än 100 modeller riktar stark kritik mot företaget i ett öppet brev.

+3
27 Nov. 2019 16:32
6350

Hon pekas ut som Danny Saucedos nya kärlek!

Efter uppbrottet från Molly Sandén har Danny hittat kärleken i modellen.

22 Nov. 2019 12:34
2331

Victoria’ Secret lägger ner sin modevisning!

Victoria’s secret lägger ner sin tv-sända modevisning efter mängder med kritik genom åren.

+1
25 Okt. 2019 09:23
2785

Emily Ratajkowski stämd efter en bild på Instagram!

Den 28-åriga modellen la upp en bild på sina sociala medier och blir nu stämd av fotografen och paparazzin, Robert O’Neail.

4 Juni 2019 18:43
1213

Ashley Graham öppnar upp om viktångesten!

Ashley Graham är den mest framgångsrika kurviga modellen i världen, men trots detta kämpar hon fortfarande med ångest.

+2
22 Maj 2019 15:21
2237

Emily Ratajkowskis nakna protest mot abortförbudet!

Supermodellen ryter ifrån och kallar det en attack mot de grundläggande mänskliga rättigheterna.

+9
11 Maj 2019 14:21
1434

Bildspecial - Sexiga rygg!

+1
10 Maj 2019 08:32
3160

Tyra Banks gör comeback!

Supermodellen gör comeback 20 år efter sin debut!