Svenskarna som gör musiken åt världsartisterna!

Redone Lady Gaga
Sverige är, och har länge varit, ett av världens främsta länder vad gäller att ta fram ny bra musik. Många av världens största stjärnor tar omvägen förbi vårt avlånga land när de behöver någon av våra stjärnproducenters hjälp för att ta fram deras nästa stora hit.

Som producent får man dock inte så mycket ära och berömmelse och för att ge dem den upprättelse som de förtjänar så har vi här samlat några av de allra hetaste svenska producenterna på marknaden just nu.


Max Martin


Det går inte att skapa en sån här lista utan att nämna Max Martin. Han är världens i särklass mest framgångsrike producent och han har på egen hand producerat mer listettor än vad Madonna och Michael Jackson gjort tillsammans. Efter 20 år i branschen har Max Martin lyckats tjäna ihop otroliga $250 miljoner.

Avicii (Tim Bergling)

Avicii dundrar inte bara ut hits på egen hand " han producerar dem även åt andra artister. Exempelvis ligger han bakom Coldplay absolut största hit A Sky Full of Stars.

Ludwig Göransson

Ludwig Göransson är relativt ny i musikbranschen men har redan hunnit med mer än de flesta gör under hela sin karriär. Till exempel har han hjälpt artister som HAIM och Childish Gambino (Donald Glover) med deras enorma framgångar. 2013 signade Ludwig för Jay-Z's skivbolag Roc Nation.

Shellback (Johan Karl Schuster)

Shellback började sin karriär med att arbeta för ingen mindre än Max Martin men på senare tid har han kört sitt eget race när han skrivit och producerat för bland andra Maroon 5, Taylor Swift och Britney Spears. 2012 toppade han även Billboards lista över årets bästa producenter och låtskrivare.

RedOne (Nadir Khayat)

Lady Gaga kan tacka RedOne för att ha dragit igång hennes karriär med hitlåtarna Just Dance och Poker Face. Sedan dess har samarbetat mellan de två fortsatt på flera låtar.

Rami Yacoub & Carl Falk

En producentduo som står bakom hits åt världsartister som Backstreet Boys, Nicki Minaj, One Direction och Demi Lovato. Både har ett förflutet hos Max Martin och Ramis första samarbete med just Max Martin resulterade i Britneys megasuccé "Baby One More Time.
Publicerad 21 Okt. 2014 09:06
Vill du dela den här artikeln?
Använd delningsfunktionen i din mobila webbläsare.

mer Maroon 5 m.m.

19 Juli 16:32
1
505

Se Taylor Swift i sin första roll!

I en filmversion av musikalen Cats får vi se en bunt kändisar!
Trailer för Cats publicerades under torsdagen och vi kan se flera kända ansikten. Taylor Swift, Jennifer Hudson, Judi Dench, Idris Elba, Jason Derulo är bara några av dem som spelar katter.

+1
17 Juli 09:23
478

Svenskan pekas ut som stjärnans nya kärlek!

Skådespelaren Michael Sheen och svenska skådespelaren Anna Lundberg pekas ut som det nya heta paret.

12 Juli 18:34
1104

Kenza delar med sig av sin förlossning

Efter år av försök så fick Kenza och Aleks sin son. Nu har Kenza valt att dela med sig av sin förlossning. I en ärlig och känslosam video visa bloggaren den bästa stund i sitt liv!

Se videon här

11 Juli 09:21
725

Chris Kläfford för succé i America’s got talen!

Kläfford blir hyllad under sitt uppträdande i ”America’s got talent”

5 Juli 16:43
1131

Se Miley Cyrus starka musikvideo till "Mother's Daughter"

Se Miley Cyrus nya kändisspäckade video här!

28 Juni 18:15
895

Taylor Swifts nya härliga musikvideo!

Taylor Swift har äntligen släppt en till musikvideo!
Denna färgglada musikvideo innehåller många viktiga och politiska åsikter, kan du hitta dem?

26 Juni 15:43
7859

Joakim Lundells hat efter bilden!

Influencern publicerade en bild på sociala medier – där han skrev att man får hålla och ta kort på hans dotter för 350 kr.

+1
24 Juni 15:44
1857

Nicole Falciani kritk efter Marguax Dietz bikinibilder!

När Marguax publicerade några bikinibilder på Instagram fick det många att reagera.